Чемпіонат, що запам’ятається надовго

DSCN647624-25 травня в м. Кіровограді на стадіоні «Зірка» проходив командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів. У змаганнях брали участь 414 атлетів із 26 регіонів України.

Під час урочистого відкриття турніру учасників змагань привітали: президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, перший заступник Міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Олександр Кузьмін, заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Уляна Соколенко, начальник відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Олександр Куценко, та інші офіційні особи.
За підсумками дводенних змагань у загальнокомандному заліку перемогла збірна Київської області. Срібні медалі завоювала команда Дніпропетровської області. Бронзові нагороди в активі команди з Харківської області. Господарі турніру – збірна команда Кіровоградської області посіла 13 місце.
Для юних легкоатлетів ці змагання крім спортивних баталій та перемог запам’ятаються на все життя тим, що вони мали змогу поспілкуватися з найтитулованішим українським спортсменом сучасності, олімпійським чемпіоном зі стрибків з жердиною, 35-разовим світовим рекордсменом, Сергієм Бубкою.