Всеукраїнський проект «Роби, як олімпійці» – у Помічній

DSCN545417 квітня Помічнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Добровеличківського району Кіровоградської області долучилася до Всеукраїнського проекту Національного олімпійського комітету України та «The Coca Cola Foundation» «DO like OLIMPIANS» («Роби, як олімпійці»).

Мета проекту – залучення молодого покоління до активних занять фізичною культурою і спортом, формування уявлення дітей і молоді про олімпійський рух в Україні та світі.
До учнів навчального закладу завітали: головний спеціаліст відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області Микола Аношкін, методист відділу освіти Добровеличківської райдержадміністрації Віталій Лічко, відомі спортсмени кіровоградщини та тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл .
На початку заходу олімпійську розминку з учнями п’ятих класів провела майстер спорту України міжнародного класу зі спортивної гімнастики, учасниця літніх Олімпійських ігор у Пекіні 2008 року, багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних змагань Валентина Голенкова.
Після розминки діти переглянули відеоролик з виступами відомої кіровоградської спортсменки на змаганнях найвищого ґатунку. Відеоролик вразив учнів і вони впродовж години брали автографи у Валентини Голенкової. Потім юні спортсмени продемонстрували свої знання, взявши участь у олімпійській вікторині. Після проведення вікторини діти взяли участь у змагання з баскетболу, дартсу, дуйболу, тенісу настільного, а також продемонстрували свою спритність у різноманітних спортивних естафетах.
Переможці й призери змагань нагороджені дипломами відділення НОК України в Кіровоградській області, а навчальний заклад отримав спортивний інвентар.
Після спортивного заходу було урочисто відкрито «Олімпійський куточок» у Помічнянській загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3.
Кіровоградське обласне відділення НОК України передало для школи книги з історії Олімпійських ігор та Олімпійського спорту, часописи про кращих українських спортсменів і тренерів та іншу літературу на олімпійську тематику, які займуть місце поруч із спортивними нагородами, завойованими учнями школи на обласних і всеукраїнських змаганнях.
Обласне відділення НОК України висловлює подяку директору школи Баранову Олегу Івановичу, його заступникам Осипенко Тетяні Олександрівні і Калініченко Олені Ігоревні, та особливо вчителю-фанату фізичної культури Фідальго Аріелю за розуміння та розвиток фізичної культури і спорту у школі та місті.