Нагороди легкоатлетів Кіровоградщини на змаганнях у Білорусії

Alimskiy27 лютого у місті Могильов (Білорусія) проходила традиційна матчева зустріч із легкої атлетики серед юніорів двох країн – Білорусії та України. Нинішнього року учасниками даних змагань стали і двоє легкоатлетів Кіровоградщини, які гідно відстояли честь України.

Переможниця минулорічного юніорського Чемпіонату України, учасниця юнацьких Олімпійських ігор у китайському Нанкіні, де посіла 9-е місце Яна Качур у бігу на 200 метрів стала срібною призеркою.
Нещодавній переможець юніорського чемпіонату України Володимир Алімський, виступаючи у стрибках у висоту вперше виконав норматив майстра спорту України, підкоривши планку висотою 2 и 16 см та посів четверте місце. При цьому вихованець тренера Галини Михалюкової з кіровоградської СДЮШОР №2 показав результат, ідентичний зі срібним призером, поступившись кількістю спроб. Він став сьомим діючим майстром спорту на Кіровоградщині поряд із Дмитром Яковенком, Олександром Шелестом, Тетяною Мельник, Денисом Тесленком, Марією Опрею та Віталієм Пархоменком.

«Наша національна збірна вже багато років є учасницею цих змагань і майже постійно в них перемагала. Та цього разу у командній боротьбі українці поступилися двома очками. Це пов’язано з тим, що вочевидь не всі явні лідери нашої збірної через фінансові проблеми змогли взяти участь у змаганнях. Я вважаю, що результат Володимира Алімського – заслужений успіх як спортсмена так і його тренера. Зараз наш перспективний стрибун у висоту навчається на першому курсі факультету фізичного виховання КДПУ ім.. Володимира Винниченка і сподіваюся, продовжить покращувати свої результати. Порадувала і гайворончанка Яна Качур, яка зараз представляє також місто Київ. Вона вже тривалий час показує стабільно високі результати, і змагання у Могильові вкотре це довели», – зазначив старший тренер області з легкої атлетики Володимир Абраменко.